Ամենավտանգավոր պանիրն անվանվել է. ոմանց համար այն «թույն է», իսկ ոմանց համար՝ օգտակար

Ամենավտանգավոր պանիրն անվանվել է. ոմանց համար այն «թույն է», իսկ ոմանց համար՝ օգտակար

Կոշտ պանիրները հաստատապես մտել են մարդկանց ամենօրյա սննդակարգ։ Այնուամենայնիվ, բոլոր տեսակներն անվտանգ են առողջության համար, հայտնել է կենսատեխնոլոգ Դմիտրի Կուլիկովը։ Տեխնիկական գիտությունների թեկնածուն ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում նշել է, որ ամենավնասակար պանիրներն են Դորբլուն, ռոքֆորը, կամեմբերը և բորբոսով այլ տեսակներ։

Դրանք համարվում են դելիկատես, բայց պարունակում են նաև թունավոր նյութեր, որոնք կարող են առաջացնել լիստերիոզի, էնցեֆալիտի և մենինգիտի զարգացում։ Բորբոսնած պանիրները չպետք է օգտագործեն ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդիկ, հղի կանայք կամ երեխաները: Առողջ մեծահասակների համար դրանք կարող են նույնիսկ օգտակար լինել փոքր քանակությամբ:

Ցանկացած պանիր պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում և այլ վիտամիններ ու միկրոտարրեր, որոնք բարելավում են մաշկի վիճակը, մազերը, եղունգները, օգնում են արագ ձեռք բերել մկանային զանգված և նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների վտանգը: Դրական ազդեցություն ստանալու համար խորհուրդ չի տրվում գերազանցել օրական 40–50 գ նորման։ Եթե ​​խոսենք պանրի ամենավտանգավոր տեսակի մասին, ապա դա կարող է լինել կասու մարցուն։ Կենսատեխնոլոգիան նշել է, որ այն արտադրվում է Սարդինիայում (Իտալիա),, դա հազվագյուտ և շատ թանկ դելիկատես է: