Դոկտոր Մյասնիկովը բացատրել է, թե որ սոխն է ավելի առողջարար

Դոկտոր Մյասնիկովը բացատրել է, թե որ սոխն է ավելի առողջարար

Գրեթե ոչ մի ուտեստ չի կարող անել առանց սոխի։ Բայց սոխի որ տեսակն է ավելի առողջարար։ Հեռուստատեսային բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը գիտի այս հարցի պատասխանը։

«Ռոսիա 1» հեռուստաալիքով հեռարձակվող «Բժիշկ Մյասնիկով» հեղինակային հաղորդման եթերում բժիշկը նշել է, որ սոխի բոլոր տեսակների օգտակար հատկությունները մոտավորապես նույնն են, բայց կարմիր սոխը համարվում է ամենահամեղը։ Հետևաբար, սոխը կարելի է և պետք է ուտել ամեն օր, և եթե այն չի առաջացնում այրոց։

Բժշկի խոսքով՝ սոխը կարող է նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը։ Ամեն ինչ անտոցիանինների պատճառով է։ Սա կենսաբանորեն ակտիվ նյութ է, որը բարենպաստ ազդեցություն ունի խոլեստերինի նյութափոխանակության վրա: Գիտնականները նաև պարզել են, որ սոխը որոշակի հակաուռուցքային ազդեցություն ունի՝ շնորհիվ ֆլավոնոիդ քվերցետինի պարունակության։

«Սոխը վիտամին C-ի հիանալի աղբյուր է։ Ոչ բոլորի ստամոքսը կարող է հանդուրժել հում սոխը, բայց հում սոխն է այն վայրը, որտեղ գտնվում է վիտամին C-ն։ Կանաչ սոխը պարունակում է ֆոլաթթու, A, K վիտամիններ, մագնեզիում, ցինկ և այլ օգտակար նյութեր», - նշել է մասնագետը։