Ինչո՞ւ է ավելի լավ խաշած կարտոֆիլը ուտել սառը վիճակում

Կարտոֆիլը ամենատարածված բանջարեղեններից մեկն է։ Այն վաճառքի է հանարվում ամբողջ տարվա ընթացքում, էժան է և կարող է օգտագործվել բազմաթիվ տարբեր ուտեստներ պատրաստելու համար։ Ամենահեշտ ձևը կարտոֆիլը եփելն է։ Բայց գիտե՞ք, թե որ կարտոֆիլն է ավելի առողջարար՝ տաք, թե՞ սառը։
Կարտոֆիլի վնասը
Կարտոֆիլը կոչվում է երկրորդ հաց, և իրենց կազմվածքին հետևող մարդիկ հաճախ հրաժարվում են այն ուտել։ Եվ սա անհիմն չէ, քանի որ կարտոֆիլն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս, ինչը վտանգավոր է մեր օրգանիզմի համար։
Ինչու՞ կարտոֆիլը պետք է սառը ուտել
Եթե տաք կարտոֆիլ ուտեք, ձեր մարմինը կստանա արագ ածխաջրեր և շատ շաքար, որը կպահվի հետագայի համար։
Եթե կարտոֆիլը ուտում եք սենյակային ջերմաստիճանում կամ սառեցված, օսլայի հատկությունները փոխվում են. այն դառնում է կլանող, այսինքն՝ ներծծում է բոլոր տոքսինները աղիքային պատերից և հեռացնում օրգանիզմից բոլոր վնասակար նյութերը։ Արդյունքը արյան մեջ շաքարի մակարդակի բարելավումն է, մաշկի մաքրումը, քաղցի վերահսկումը և չափից շատ ուտելու ռիսկի զգալի նվազումը։