Ո՞րն է աղեստամոքսային տրակտի համար բրինձի ամենաօգտակար տեսակը

Ստամոքս-աղիքային տրակտի համար բրնձի ամենաօգտակար տեսակներն են Կամոլինոն և Արբորիոն, «Երեկոյան Մոսկվա»-ի հետ կիսվել է սննդաբան Վիկտորիա Բեզնեբեևան։
Նրա խոսքով՝ այս հացահատիկները շատ սննդարար են։
«Եթե ցանկանում եք բարելավել ձեր ստամոքս-աղիքային տրակտը, խորհուրդ եմ տալիս ուշադրություն դարձնել բրնձի տեսակներին, ինչպիսիք են Կամոլինոն և Արբորիոն: Սրանք շատ սննդարար տեսակի հացահատիկներ են, որոնցով կարելի է տարբեր ուտեստներ պատրաստել։ Մի մոռացեք բրնձի մեջ բանջարեղեն ավելացնել, քանի որ այս կերպ ձեր ընթրիքը միայն ավելի սննդարար և առողջարար կլինի»,- ընդգծել է սննդաբանը։
Կամոլինո բրնձի հայրենիքը Եգիպտոսն է և աճում է Նեղոսի ափերին: Այն կատարյալ է շոգեխաշած և այլ մսային ուտեստների համար։ Արբորիոն իտալական բրնձի սորտ է, որը հայտնի է իր եփած յուղալի հյուսվածքով: Այն օգտագործվում է ռիզոտոյի և բրնձի պուդինգ պատրաստելու համար։