Ձիթապտղի ջուրը մի թափեք, դա կփրկի ձեր աղցանները, ապուրները. ինչպե՞ս

Մի շտապեք ձիթապտղի բանկաից հեղուկը թափել, երբ բոլորը կերել եք: Դա շատ ավելի օգտակար է, քան թվում է:
Ձիթապտղի աղը բաղկացած է պարզ բաղադրիչներից՝ աղ, քացախ և ջուր: Ավելին, այն խիստ ներծծված է հենց մրգերի բույրով։ Սա նշանակում է, որ ձեր ձեռքերում եղածը ոչ միայն «մնացորդներ» է, այլ համի համընդհանուր ուժեղացուցիչ:
Ձիթապտղի հեղուկը հիանալի կերպով կբացահայտվի աղցանի մեջ, վստահեցնում են Daily Meal-ի փորձագետները։ Խառնեք այն ձեր սոուսի մեջ կամ օգտագործեք դրա փոխարեն, որպեսզի ձեր ճաշատեսակին ավելացնեք թթու, հավասարակշռված քաղցրություն և խոտաբույսերի, մանանեխի և սխտորի նրբերանգներ: Սահմանափակումներ չկան։
Աղաջուրը կարող է փոխարինել անչոուսին վեգան Կեսար աղցանի մեջ կամ խորություն ավելացնել ամենապարզ վինեգրետին: Հիմնական բանն այն է, որ այն օգտագործվի չափավոր՝ այլ համեմունքների հետ համատեղ, որպեսզի պատահականորեն «չծանրաբեռնվի» համը։
Բայց սա դեռ ամենը չէ: Ձիթապտղի աղը հեշտությամբ կարող է ձևափոխել ապուրները, մարինադները, սոուսները և նույնիսկ հացն ու կարագը, փոխարինել քացախը կամ կիտրոնը մի փոքր թթվային շեշտ պահանջող բաղադրատոմսերում, ինչպես նաև զարդարել կծու կոկտեյլներ, ինչպիսին Bloody Mary-ն է: Այնպես որ, այն միանշանակ արժանի է երկրորդ հնարավորության: