Բացահայտվել են խնձորի անսպասելի բուժիչ հատկությունները. դրանք կարող են փրկել լուրջ հիվանդությունից

Բացահայտվել են խնձորի անսպասելի բուժիչ հատկությունները. դրանք կարող են փրկել լուրջ հիվանդությունից

Խնձորը ամենատարածված և մատչելի սեզոնային միրգն է։ Նույնիսկ երեխաները գիտեն, որ այս մրգերը շատ օգտակար են առողջության համար։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ մանրաթել և պեկտին, որոնք բարենպաստ ազդեցություն ունեն աղիքային ֆունկցիայի վրա:

Սակայն խնձորն ունի մեկ այլ բուժիչ հատկություն։ Վերջերս գիտնականները պարզել են, որ այս մրգերի կանոնավոր օգտագործման դեպքում քաղցկեղի բջիջների աճի ռիսկը նվազում է 10%-ով, գրում է Passion.ru հրատարակությունը։

Հետազոտողների կարծիքով՝ խնձորը կարող է իրականում պայքարել քաղցկեղի դեմ, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ պոլիֆենոլներ՝ հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք նվազեցնում են օրգանիզմում բորբոքումը և իջեցնում օքսիդատիվ սթրեսը։

Բացի այդ, բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ խնձորը օգտակար է ուղեղի համար։ Եթե ​​դուք պարբերաբար ներառեք այս մրգերը ձեր սննդակարգում, կաթվածի ռիսկը կնվազի 20%-ով։ Գիտնականները նշել են, որ նույնիսկ եթե օրական ուտեք այդ պտղի ընդամենը մեկ քառորդ մասը, կարող եք զգալիորեն բարելավել ձեր առողջությունը։

Ինչպես նշել է սննդաբան Քսենիա Գլինկինան (Չեռնայա), խնձորը կլինի իդեալական խորտիկ կամ գերազանց բաղադրիչ աղցանների և աղանդերի համար։ Մասնագետը խորհուրդ է տվել նախապատվությունը տալ կանաչ մրգերին, քանի որ դրանք ավելի քիչ շաքար են պարունակում։