Նվազեցնում է շաքարի և խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում է տեսողությունը․ Եվ այն աճում է ձեր բակում

Կարծում եմ՝ դուք արդեն կռահեցիք, որ սա գետնախնձորն է։ Եվ ես ձեզ կասեմ, թե ինչու այն պետք է աճեցվի երկրում։ Չնայած շատերը բավականին կասկածամիտ վերաբերմունք ունեն դրա նկատմամբ։ Այն հարուստ է ինուլինով։ Ինչո՞ւ սկսեցինք սրանից։ Եվ այն պարունակում է 8-ից 13%: Ինուլինը, խելամտորեն ասած, ֆրուկտոզայի մոնոսախարիդի պոլիմեր է: Եվ որքան երկար է պահվում պալարը, այնքան քաղցր է դառնում։ Սա պայմանավորված է նրանով, որ ինուլինը վերածվում է ֆրուկտոզայի (հավանաբար գիտեք, որ ֆրուկտոզան 1,5 անգամ ավելի քաղցր է, քան սախարոզը):
Այնուամենայնիվ, այն կարող են օգտագործել շաքարախտով տառապողները։ Քանի որ ինուլինը չի ներծծվում աղիքներում, ինչպես, օրինակ, կարտոֆիլը դրանք հաճախ համեմատվում են միմյանց հետ: Եվ կարտոֆիլից տարբերվող գետնախնձորը շաքարի մակարդակի թռիչք չի առաջացնում։ Եվ ավելի լավ է այն օգտագործել կարտոֆիլի փոխարեն։
Դե, եթե համեմատենք այն կարտոֆիլի հետ, ահա ևս մի քանի փաստ. այն պարունակում է շատ քիչ օսլա, ինչը օգնում է պահպանել կազմվածքը՝ առանց սննդի մեջ սահմանափակվելու։
Գետնախնձորի օգտակար հատկությունները
Նորմալացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը։ Եվ այն գրեթե չի պարունակում օսլա։ Եվ, հետևաբար, այն հեշտությամբ ներծծվում է մարմնի կողմից։
Հոգ է տանում արյան անոթների մասին, նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինը։ Պահպանում է մեր արյան անոթները ավելի ճկուն և առողջ։
Աջակցում է նյութափոխանակությանը, հանդես է գալիս որպես մաքրող միջոց. այն հեռացնում է տոքսինները և պահպանում աղիքների առողջությունը:
Հեռացնում է ծանր մետաղների աղերը։