Այս քաղրավենիքը օգնում է պայքարել բորբոքման դեմ, բարելավում է սրտի աշխատանքը, բայց կան հակացուցումներ

Հալվան հարուստ է բուսական ճարպերով, սպիտակուցներով և մանրաթելերով։ Այն բարելավում է սրտի աշխատանքը (մագնեզիումի և կալիումի շնորհիվ), աջակցում է նյարդային համակարգին (B վիտամինների շնորհիվ), ինչպես նաև ամրացնում է ոսկորները (կալցիումի բարձր պարունակության շնորհիվ):
Ապրանքը նաև նպաստում է սերոտոնինի արտադրությանը, բարելավելով տրամադրությունը:
Ո՞ր հալվան է ամենաառողջարարը։
Քունջութի, արևածաղկի և պիստակի հալվան համարվում են օրգանիզմի համար ամենաօգտակարը։
Առաջինը առաջատարն է հակաօքսիդանտների (սեզամին, սեզամոլին) քանակով, որոնք օգնում են պայքարել բորբոքման դեմ և դանդաղեցնել բջիջների ծերացումը։ Երկրորդը վիտամին E-ի չեմպիոն է (արտադրանքի ընդամենը 100 գ-ը բավարարում է օրական անհրաժեշտ քանակի 130%-ը): Իսկ պիստակի հալվան պարունակում է երկաթի ռեկորդային քանակություն։
Ի՞նչ օգուտներ ունի հալվան կանանց համար։
Պարբերաբար օգտագործման դեպքում արտադրանքը նպաստում է.
նորմալացնել հորմոնալ մակարդակը (շնորհիվ ունջութի մեջ պարունակվող ֆիտոէստրոգենների),
բարելավել մաշկի և մազերի վիճակը (վիտամին E-ի շնորհիվ):
Բացի այդ, քանի որ հալվան պարունակում է ֆոլաթթու, այն խորհուրդ է տրվում հղի կանանց համար։
Հալվայի օգուտները տղամարդկանց համար
Ապրանքը նաև օգտակար է ուժեղ սեռի համար։ Այսպիսով, հալվայի մեջ պարունակվող սպիտակուցներն ու ճարպերը օգնում են տղամարդկանց արագ վերականգնել էներգիան ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունից հետո, ցինկը (որը հատկապես առատ է արևածաղկի հալվայի մեջ) աջակցում է վերարտադրողական գործառույթին, իսկ մագնեզիումը նվազեցնում է սրտի կաթվածի ռիսկը։
Հալվայի օգուտները երեխաների համար
Հալվան նաև լավ է երեխաների համար։ Նախևառաջ, այն հեշտությամբ մարսվող կալցիումի հարուստ աղբյուր է, որը անհրաժեշտ է ոսկորների և ատամների աճի համար:
Ինչպե՞ս է հալվան օգտակար տարեցների համար:
Նրբությունը կարող է օգտակար լինել նաև տարեց մարդկանց համար. արտադրանքի մեջ պարունակվող կալիումը և մագնեզիումը ամրացնում են արյան անոթները, դրանով իսկ նվազեցնելով աթերոսկլերոզի ռիսկը, B վիտամինները, որոնցով նույնպես հարուստ է հալվան, բարելավում են ուղեղի աշխատանքը, իսկ մանրաթելը նրբորեն խթանում է աղիքային շարժունակությունը՝ վերացնելով փորկապությունը:
Հալվայի վնասը և հակացուցումները
Ինչպես ցանկացած սննդամթերք, որոշ դեպքերում հալվան կարող է վնասակար լինել առողջության համար։ Խորհուրդ է տրվում քաղցրավենիքները բացառել սննդակարգից հետևյալ դեպքերում.
շաքարային դիաբետ (արտադրանքն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս՝ 75–90),
ճարպակալում (ավելորդ կալորիաների պատճառով),
ալերգիա ընկույզի, քնջութի կամ գետնանուշի նկատմամբ,
պանկրեատիտ,
խոլեցիստիտ (արտադրանքը բավականին ճարպային է և կարող է առաջացնել հիվանդության սրացում):